Opleiding tot erkend tiptoe specialist

Voor wie is de cursus?

De cursus is gericht op cursisten die zich willen ontwikkelen in het uitvoeren van (medische) pedicures. Daarnaast wil je een definitieve oplossing zoeken voor het behandelen van schimmelnagelinfecties van cliënten en wil jij je verder specialiseren in dit vakgebied.

Leerdoelen

Na afloop van deze opleiding kun je met het tiptoe behandelplan en de tiptoe producten aan de slag en heb je het volgende geleerd:

 • Je hebt kennis vergaard over schimmels (funghi) en niet-medicamenteuze behandeling van schimmelnagelinfecties (onychomycosis). 
 • Je kunt onderscheid maken tussen schimmelnagels (onychomycose) en niet-schimmelnagels. 
 • Je kunt klachten van cliënten classificeren en weet hoe dit te vertalen in de behandeling. 
 • Je vergaart kennis van de tiptoe producten en de medicinale behandeling van de aan tiptoe verbonden arts (productbestanddelen, toepassing en wetenschappelijke onderbouwing). 
 • Je kunt de tiptoe behandeling toepassen en de cliënt informeren over het online consult van de aan tiptoe verbonden arts. 
 • Je kunt werken met het tiptoe behandelplan (inhoud, amnesiekaart, foto’s, monitoring van de cliënt). 
 • Je kunt de cliënt overtuigen en de therapietrouwheid van de cliënt bevorderen. 
 • Je weet hoe je praktisch kunt samenwerken met tiptoe (ondersteuning m.b.t. het behandelplan, bestelproces, tiptoe helpdesk). 
 • Je hebt inzicht in de mogelijkheden om je verder te specialiseren als schimmel- en kalknagelexpert. 

Data van de opleiding

De opleiding bestaat uit een combinatie van online thuisstudie en 1 lesdag klassikaal (locatie: tiptoe academy, Capelle aan den Ijssel). Totale studiebelasting ca. 2 dagen (inclusief de klassikale lesdag). Je kunt je in aanmelden voor één van de hierna volgende startdata:

 • 17 januari
 • 21 januari
 • 4 februari

We kunnen je helaas niet garanderen dat je daadwerkelijk op de aangegeven datum van je voorkeur ingedeeld kunt worden. We hebben namelijk te maken met maximale groepsgroottes. Als we je onverhoopt niet in kunnen plannen, nemen we contact met je op voor een nieuwe datum.

Inschrijfformulier

  Voorkeurdatum


  Specificaties

  Opleidingsinstituut tiptoe academy
  Opleiding Erkend tiptoe specialist
  Type opleiding Blended learning (combinatie online thuisstudie en klassikaal)
  Docenten Vakdocent met praktijkervaring
  Microbioloog/schimmelexpert
  Studiebelasting 2 dagen (waarvan 1 lesdag klassikaal)
  Prijs opleiding € 295,- excl. btw.
  Resultaat Certificaat, geldig voor 1 jaar. Zodra de opleiding is afgerond, kun je aan de slag met de tiptoe
  opleiding behandeling en de tiptoe producten
  Accredatie Nee
  Accredatiepunten Nee
  Vooropleiding Geen specifieke vooropleiding vereist
  Locatie lesdag tiptoe academy
  unit 3.05
  Kanaalweg 33
  2903 LR Capelle aan den Ijssel
  Telefoon: 010-3073406
  e-mail: academy@tiptoe.eu

  .

   

  Hoe verloopt de opleiding erkend tiptoe specialist praktisch?

  De opleiding word je vooraf online toegestuurd. De cursus bevat verplichte zelfstudie die je voorafgaand aan de lesdag moet doen. De lesdag zelf is zeer praktijkgericht. Ná de lesdag doe je een opdracht online. Tijdens de lesdag hoef je niets mee te nemen. tiptoe zorgt voor lesmateriaal en schrijfgerei. De lesdag is in Capelle aan den Ijssel, kanaalweg 33 in het opleidingscentrum van tiptoe academy. Voor de lunch wordt gezorgd.

  Hoe verloopt de inschrijving?

  Wanneer je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, ontvang je van ons een deelnameovereenkomst. We kunnen je helaas niet garanderen dat je daadwerkelijk op de aangegeven datum van je voorkeur ingedeeld kunt worden. We hebben namelijk te maken met maximale groepsgroottes. Als we je onverhoopt niet in kunnen plannen, nemen we contact met je op voor een nieuwe datum. Ná ontvangst van de ondertekende overeenkomst is je inschrijving definitief onder voorbehoud van ontvangst van de betaling. De betaling dien je vóór aanvang van de lesdag te doen.

  We versturen je bevestigingen per e-mail. Mocht je in uitzonderlijke gevallen de e-mail niet ontvangen, kijk dan ook in je ongewenste mail (spam) folder.

  Wat is de achtergrond van de docenten?

  De medische achtergrond wordt geborgd door onze microbioloog, gespecialiseerd in mycologie, onderzoek fungi (zwammen, schimmels, paddenstoelen), in samenwerking met het schimmelinstuut dat een wereldwijde collectie beheert van levende schimmels, gisten en bacteriën. Vakdocent Peter Boeters is in 2016 begonnen met zijn eigen praktijk voor behandeling van schimmel- en kalknagels. Hij traint en begeleid tiptoe specialisten, waarbij de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk centraal staat.
  Carlo van Rienen heeft een opleidingsachtergrond in met name ondernemersopleidingen en adviesvaardigheden en is betrokken bij de didactiek van de opleiding.