tiptoe producten

Schimmelnagelinfecties

Schattingen geven aan dat circa 5% van de wereldwijde bevolking te maken heeft met schimmelnagelinfecties (onychomycosis) en/of kalknagels. Voor Nederland betekent dit ruim 850.000 mensen! Zonder goede behandeling gaan schimmelnagels niet weg. In de loop van de tijd raken juist steeds meer nagels aangetast. Schimmelnagels zijn besmettelijk, niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor de omgeving.

Er zijn veel medicijnen op de markt die schimmelnagels bestrijden. De antischimmelmiddelen belemmeren de schimmel in zijn groei, maar doden de sporen slecht. In de meeste gevallen is de kalknagel zo erg verdikt dat hij tegen de schoen drukt en pijn doet. Verder kan een kalknagel een bron van herhaalde schimmelinfecties van de voet zijn. Ook kan een vervormde nagel de huid beschadigen. Door het wondje dat dan kan ontstaan, raakt de teen ontstoken. Diabetes patiënten hebben daar een verhoogde kans op. Verder zijn er lakken met medicijnen of tabletten op de markt te verkrijgen. De lak kan alleen schimmels behandelen die in het oppervlak van de nagel zitten.

Bij de meeste kalknagels zit de schimmel echter veel dieper. Oraal gebruik van antifungale medicijnen is dan nodig (kuur meestal langer dan 3 maanden). Bij gebruik van terbinafine (Lamisil) verdwijnt bij ongeveer de helft de kalknagel. Itraconazol (Trisporal) lijkt minder effectief bij diverse doelgroepen. Wanneer de kuur niet aanslaat, moet die herhaald worden. Deze medicijnen geven bijwerkingen; zoals maag-darmklachten of leverstoornissen. De medische behandeling duurt meestal langer dan 12 weken. Na deze behandeling kan de nagel weer gezond uitgroeien. Het gezond uitgroeien van de nagel neemt afhankelijk van de situatie tussen enkele maanden en een jaar in beslag. Zoals vermeld, zijn er echter bijwerkingen bij gebruik van medicijnen. De arts en de patiënt zullen een afweging moeten maken of het verwachte effect opweegt tegen de bijwerkingen.

Een groot nadeel is dat na gebruik van medicijnen die niet blijken te werken, de schimmel alleen maar resistenter wordt en dus nog moeilijker te bestrijden.

De oplossing: tiptoe

Om een beeld te krijgen van de producten die door tiptoe zijn ontwikkeld, geven we onderstaand – in algemene zin – een uitleg over de werking van onze producten.

Veel aminozuren vertonen een breed spectrum van antimicrobiële activiteiten, waaronder antimicrobiële werking gericht tegen bacteriën. Eukaryote parasieten, virussen en schimmels. Daarnaast maken aminozuren deel uit van het aangeboren immuunsysteem van allerlei soorten organismen, variërend van bacteriën tot mensen. Ze vertegenwoordigen de eerste verdedigingslinie tegen micro-organismen (bijvoorbeeld bacteriën, virussen en schimmels). In het algemeen zijn deze aminozuren in korte ketens van groepjes met amfipatische eigenschappen in staat om in wisselwerking te treden met membranen. Antimicrobiële aminozuren (AMP’s) kunnen grofweg worden gecategoriseerd op basis van hun actie:

  • Werking van AMP’s op buitenmembraan van micro-organismen; AMP’s hebben een sterke interactie met de negatief geladen buitenmembraan van cellen;
  • Werking van AMP’s op cytoplasmatische membranen (binnen in de cel); zoals cellysis, kanaalvorming, membraanintegriteit en directe doding van het micro-organisme door het aanvallen van interne doelen;
  • Rollen in immuniteit; AMP’s doden niet alleen direct bacteriën, ze hebben ook ingrijpende gevolgen voor de verdediging van het gastheersysteem.

Vanwege hun netto positieve lading hebben ze affiniteit voor dubbele fosfolipidenlagen en wordt aangenomen dat hun bacteriedodende effect het gevolg is van de vorming van poriën in het cytoplasmamembraan van gevoelige pathogenen. Het belangrijkste is dat zoogdiercellen cholesterol in hun membranen dragen die de geladen groepen neutraliseren. Resulterend in een neutrale netto lading zodat ze bij normale concentraties minder worden beïnvloed door aminozuren/peptiden; m.a.w. stijfheid in elasticiteit die de porievorming remt.

Als gevolg hiervan binden de meeste AMP’s zich bij fysiologische concentraties slecht aan humane cellen maar verstoren ze de gastheercellen [6]. Door deze niet-specifieke werkingswijze blijven AMP’s effectief tegen stammen van antibioticaresistente pathogenen. Bovendien presteren aminozuren/peptiden als alternatieve kandidaten voor nieuwe soorten antibiotica waartegen de micro-organismen niet gemakkelijk resistentie kunnen ontwikkelen.

Tiptoe ontwikkelde op basis van in de natuur voorkomende stoffen nieuwe toepassingen gericht tegen infecties, producten die het eigen aanwezige immuunsysteem stimuleren, waardoor zonder chemische middelen de huid/wond zich kan herstellen. Deze toepassingen zijn wetenschappelijk getest op 1.500 personen en leverde een positieve score van meer dan 88% in effectiviteit in behandelingssucces.

Onze producten

tiptoe producten zijn heldere, kleurloze en geurloze vloeistoffen voorzien van een vernevelaar, pipet of doseerpomp die het aanbrengen vergemakkelijken. tiptoe producten bevatten geen conserveermiddelen en parfum. De bestanddelen zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Met tiptoe naildrops val je de schimmel direct op de nagel aan. Dit is een nagellotion met werkzame stof gebaseerd op lichaamseigen aminozuren. Combineer tiptoe naildrops voor een optimaal resultaat met tiptoe clean your shoes, een hygiënespray die schimmels vakkundig weert en doodt. Naast droge schoenen is een goede verzorging van je voeten natuurlijk ook belangrijk.

Gebruik daarvoor tiptoe protect your feet, een hygiënespray speciaal voor de voeten die 100% veilig desinfecteert. Deze is speciaal bedoeld voor na het sporten, zwembad, sauna of – in zijn algemeenheid – of een situatie waarbij je het gevoel hebt dat het niet echt schoon is (bijvoorbeeld bowlingschoenen). Met tiptoe care foam leg je een beschermend laagje over de huid dat schimmel uit de omgeving blokkeert. Dit schuim kun je dagelijks gebruiken na het douchen. Met tiptoe dry your shoes droog je heel eenvoudig je schoenen, elke dag weer. Vieze geurtjes verdwijnen en al je schoenen worden weer droog en bacterievrij.

De producten hebben de volgende consumentadviesprijzen (incl. btw):

  • tiptoe naildrops 10 mL – Nagellotion met werkzame stof gebaseerd op lichaamseigen aminozuren, met een gebruiksduur van circa 1 maand (€ 49,95);
  • tiptoe care foam 100mL – Verzorgend schuim voor voeten en benen (€ 19,95);
  • tiptoe protect your feet 75mL – Antibacteriële verzorgende spray voor schimmelgevoelige voeten (€ 19,95);
  • tiptoe clean your shoes 75 mL – Antibacteriële spray voor schoenhygiëne (€ 19,95);
  • tiptoe dry your shoes – Schoenendroger voor drogen en reinigen van schoenen (€ 109,95)

We gaan ervan uit dat je in de eerste maand na het afronden van je opleiding erkend tiptoe specialist met minimaal 3 cliënten de behandeling aangaat. Dit betekent een afname van minimaal 3 starterspakketten (in één starterspakket zitten de tiptoe producten, m.u.v. tiptoe dry your shoes).