De beste tips om van kalknagels af te komen

Niets is zo vervelend als je voeten moeten verbergen vanwege kalknagels. Maar maak je geen zorgen, want je hoeft er niet langer meer mee rond te lopen! Met onze effectieve tips en methoden om kalknagels te verwijderen, heb jij binnen de kortste keren weer stralende en gezonde nagels.

Wat zijn kalknagels precies?

Kalknagels zijn een veelvoorkomend probleem en worden veroorzaakt door een schimmelinfectie, die zich vaak manifesteert als verdikte, verkleurde nagels. Dit zorgt vaak voor ongemak en een gebrek aan zelfvertrouwen bij het dragen van open schoenen. Bekijk daarom onze beste tips om kalknagels te bestrijden.

Beste tips om kalknagels thuis te behandelen

Om van kalknagels af te komen, kun je verschillende middelen gebruiken die je waarschijnlijk al in huis hebt om kalknagels op natuurlijke wijze te behandelen. Hieronder vind je een lijstje met de populairste manieren om zelf thuis een kalknagel te behandelen.

Een van de meest gehoorde oplossingen tegen kalknagels is het aanbrengen van azijn op de aangedane teennagels. De zure eigenschappen van kalknagel azijn helpen sommige mensen bij het bestrijden van kalknagels. Zo werkt het: meng een deel azijn met een deel water en week je voeten gedurende 20 tot 30 minuten in het mengsel. Herhaal dit dagelijks totdat de kalknagel verdwijnt.

Kalknagel olie

Het gebruik van tea tree-olie helpt om van kalknagels af te komen, vooral wanneer de besmetting nog oppervlakkig is. Gebruik eerst een nagelvijl om de aangetaste nagel voorzichtig te vijlen. Breng hierna de olie met een wattenstaafje aan op de aangetaste nagel. Laat de olie goed inwerken en herhaal dit twee keer per dag, bij voorkeur in de ochtend en in de avond. Als het goed is, zie je de kalknagel na een paar weken mooier worden.

Een kalknagelpen

Een kalknagelpen is een handige stift waarmee je een speciale antischimmel-oplossing op je kalknagels aanbrengt. De vloeistof dringt diep in de nagel en pakt daar de schimmel aan, waardoor de nagel weer gezond kan groeien. Een kalknagelpen is over het algemeen zeer effectief bij het behandelen van kalknagels, hoewel het vaak een langere periode duurt voordat de nagel volledig hersteld is. Daarom is het belangrijk om geduldig te zijn en de pen consequent te blijven gebruiken.

Beste tips om kalknagels professioneel te laten verwijderen

Hoewel de huismiddelen zoals azijn, olie en een kalknagelpen voor veel mensen een redelijk resultaat geven, raden we aan om gekeurde en geteste middelen of methoden te gebruiken. Deze geven namelijk echt aantoonbaar resultaat. Dit zijn de 3 meest effectieve methoden.

Kalknagel bestrijden? Laat je kalknagel vijlen en behandelen door een pedicure

Het vijlen van kalknagels is een methode die veel pedicures toepassen om aangetaste nagels minder dik te maken en geïnfecteerde nageldelen te verwijderen. Verdikking van de nagel is namelijk een van de kenmerken van een kalknagel. Ook maakt vijlen het gemakkelijker om medicatie aan te brengen op de nagel en vermindert het de kans op verdere infectie. Het is belangrijk om te weten dat het vijlen van de nagel alleen niet genoeg is om kalknagels te behandelen, maar het biedt wel een goede basisbehandeling om de nagel er weer beter uit te laten zien.

Kalknagel laseren? Ontdek de laserbehandeling

Lasertherapie is een moderne manier om kalknagels te behandelen door een fijne laserstraal heel specifiek op de aangedane nagel te richten. De energie van de laser vernietigt de schimmel effectief, zonder schade aan de nagel, het nagelbed of de omliggende huid. Hoewel je tijdens de behandeling een warmtegevoel en aan het einde een lichte pijnprikkel kunt ervaren, is de procedure over het algemeen goed te verdragen en het resultaat goed.

Kalknagel verwijderen met een PACT-therapie

PACT-therapie is de nieuwste, volledig pijnloze behandeling tegen kalknagels en komt oorspronkelijk uit de tandheelkunde. PACT is een afkorting voor “Photo-dynamische Antimicrobiële Therapie”.

Het begint allemaal met het dun frezen van de kalknagel en het reinigen met alcohol. Daarna brengt de specialist een speciale blauwe gel aan die de schimmel bestrijdt. Na 10 minuten intrekken krijg je een lamp met rood led-licht op de kalknagel die de gel activeert. Dit zorgt ervoor dat de schimmel die de kalknagel veroorzaakt afsterft en verdwijnt.

Deze behandeling krijg je drie keer binnen tien dagen en vervolgens na een maand nog een vierde behandeling. Het resultaat? De schimmel wordt 100% gedood, je krijgt een nieuwe gezonde nagel terug. De behandeling is volledig pijnloos, snel en heeft geen bijwerkingen. Aan de hand van foto’s zie je de voortgang en het resultaat van de behandeling bovendien duidelijk in beeld.

Kies voor de beste en meest effectieve behandeling van kalknagels

Het is begrijpelijk dat veel mensen weleens experimenteren met huis-tuin-en-keukenmiddeltjes of producten van de drogist om van kalknagels af te komen. Toch is het helaas vaak zo dat deze middeltjes uiteindelijk geen echt verschil maken, zelfs niet bij regelmatig gebruik. Kalk- en schimmelnagels zijn namelijk een hardnekkig probleem, waar een krachtige aanpak voor nodig is.

Gelukkig hebben wij de perfecte oplossing voor dit probleem: de zeer effectieve PACT-therapie is een oplossing die aantoonbaar werkt en je helpt om snel en definitief van je kalknagels af te komen. Bij tiptoe ben je verzekerd van de beste resultaten en vooral weer het zelfvertrouwen om je in het openbaar niet langer voor je nagels en voeten te schamen. Wat wil je nog meer?

Kortom, wil je eindelijk van jouw kalknagels af? Wacht niet langer en maak vandaag nog een afspraak voor een gratis intakegesprek, meer informatie schimmelnagel behandeling of doe een kalknagel behandeling met PACT-therapie. Dat kan trouwens gewoon bij een pedicure bij jou in de buurt.